Előnytelen Politikus Portrék

A marketing egyik alapvető nézete az, ha valamit szép emberek mondanak nekünk, azt jobban elhisszük. A szépség persze relatív, főleg ha egy képről van szó. Mindenkinek van olyan képe saját magáról, ami miatt felteszi a kérdést, tényleg így nézek ki? A politikusak megpróbálnak jól kinézni, de az ellenséges médiumoknak az a célja, hogy ez ne sikerüljön. Egy mondandó megítélése nagyban függhet attól, hogy milyen képet illeszt hozzá az adott médium. Egy jó pillanatban megállított videó, egy furcsa grimasz, vagy a közösségi média felelőtlen használata jó alapanyagot biztosíthat a rosszakaróknak. A jelenség elég elterjedt, főleg a facebook előképeknél, hiszen sokan csak a cikk címét és a képet nézik meg. Van ahol finomabban, valahol durvábban gyakorolják a műfajt, de egyértelmű, hogy a DK közeli Nyugatifény.hu a kiemelkedő, ami valóságos szörnyeket varázsol egy-egy hír mellé. Összeszedtem az ilyen képekből egy válogatást, nem csak a nyugatifénytől.

236987_kunhalmi_agnes_888.jpgA csücsörítő, rózsaszín napszemüveges Kunhalmi Ágnes bármilyen idézetét elkomolytalanítja. A legszörnyűbb, hogy a képet ő maga töltötte fel az instagramjára. A 888 előszeretettel használja.

ader.pngA Nyugatifény.hu egyik gyöngyszeme. A mosoly alapvetően pozitív érzéseket kelt az emberben, de a túlzottan megránduló arcizmok ijesztőek lehetnek. A kép egyik trükkje az is, hogy az arcra közelít, így a szem torznak látja az arcvonásokat.

fewgyor_888.pngA szopós szájú Fekete-Győr András visszatérő kép a 888-nál. A kép egy jól (vagy inkább rosszul) elkapott pillanat a momentum egyik videójából.

gyurcs_888.pngSzintén 888-on előszeretettel használt kép a Gyurcsány a pácban arckifejezés. Gyurcsány Ferenc azért jellemzően szeret grimaszolni így bőségesen ad alapanyagot.

kasler.pngNyugatifény az elkövető ismét, az áldozat Kásler Miklós. A trükk ugyan az, közelítés az arcra.

marky_zay_pesti.pngMárki-Zay Péter a Pesti Srácoktól kapta ezt a képet. A kép a mozgalma elindításáról szóló videóból származik. A kép könnyeden sugallja azt, hogy Márki-Zaynak már most az induláskor elege van az egészből és inkább aludna egyet.


nemet_szilard_alfahir.jpgA guvadt szemű Németh Szilárd az alfahírről, de a kép ma már önálló mémként él tovább.


novak_katalin.pngNovák Katalin is a Nyugatifény.hu áldozata lett, őt egy jókor megállított videóval sikerült így megörökíteni. Egy ördögi kacaj bármilyen hír mellé passzol.


orban.pngA Nyugatifény előnytelen Orbán Viktor képeiből külön válogatást lehetne összeállítani, de ez az egy is kiemelkedő. A taktika ugyan az, közelítés az arcra, grimasz, és a DK szavazó olvasó még az arany garast is látni véli, amit a fogához ver.

vadai_origo.jpgAz orgio közölte ezt a képet Vadai Ágnesről. A trükk itt is az arcra közelítésben rejlik, de azért meg kell jegyezni, hogy Vadai Ágnesnek ritkán van bájos tekintete.


http://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1701/2017012418.jpg?w=644&h=480
A vécében csücsörítő Vona Gáborról az Origo külön cikket közölt, de azóta is visszatérő illusztrációja a politikusnak.